Wil jij je aanmelden voor DDAI en daarmee opgenomen worden in het overzicht van toegankelijke aanbieders? Dan gelden voor jou deze algemene voorwaarden.
Artikel 1: Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
- Stichting: Stichting drempelvrij.nl (ook: de Stichting)
- Geregistreerde partij: een partij die voldoet aan de daartoe gestelde eisen van DDAI en wordt toegelaten tot de Dutch Digital Accessibility Index (DDAI).
Artikel 2: Identiteit van DDAI
‘Dutch Digital Accessibility Index’ en de afkorting ‘DDAI’ zijn het eigendom van Stichting drempelvrij.nl en zijn als zodanig geregistreerde handelsmerken. Stichting drempelvrij.nl is gevestigd te Utrecht, KvK nummer 30199239 (contact: [email protected]), handelsnaam: Dutch Digital Accessibility Index.
Artikel 3: Toepasselijkheid, uitvoering en beheer door derden
- De overeenkomst waar deze algemene voorwaarden betrekking op hebben, betreft de registratie in DDAI.
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de Stichting en op elke tot stand gekomen overeenkomst tot toetreding tot DDAI tussen de Stichting en de geregistreerde partij, alsmede de voortzetting of aanpassing van deze overeenkomst en de afhandeling daarvan.
- De Stichting kan het beheer en/of de uitvoering van DDAI, inclusief de daarmee samenhangende rechten en plichten, waaronder o.a. inbegrepen het technisch beheer van DDAI, de facturering en de afhandeling van de financiële administratie, etc., in handen geven van een derde partij.
Artikel 4: Facturering en betaling
- De betaling geschiedt door middel van de aangegeven betalingsmogelijkheden op de e-factuur, waarop de kosten per registratieperiode worden vermeld, inclusief de verschuldigde omzetbelasting.
- De betalingstermijn van een factuur is 14 dagen na factuurdatum, tenzij expliciet anders is overeengekomen.
- Indien de geregistreerde partij na 14 dagen na de betalingstermijn nog niet volledig heeft betaald, is deze automatisch in verzuim zonder dat hiervoor een ingebrekestelling is vereist. De Stichting is alsdan gerechtigd zonder nadere mededeling levering van diensten op te schorten.
- Na de betaling, via e-factuur of automatische incasso, wordt binnen maximaal 10 werkdagen na ontvangst betaling, de registratie openbaar gemaakt op de DDAI-site.
- De Stichting heeft het recht om het aanbod in te trekken indien de betaling van de factuur niet binnen de gestelde betalingstermijn heeft plaatsgevonden.
- In geval van wanbetaling van de geregistreerde partij heeft de Stichting behoudens wettelijke beperkingen, het recht om de gegevens van de geregistreerde partij offline (niet meer vindbaar en zichtbaar voor het publiek) te zetten.
Artikel 5: Totstandkoming van de overeenkomst
- De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding van het aanbod door de geregistreerde partij, nadat door de Stichting is geconstateerd dat de geregistreerde partij voldoet aan de Toetredingseisen DDAI en deze algemene voorwaarden.
- Indien de geregistreerde partij het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de Stichting onverwijld per e-mail de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod en de startdatum van de registratie. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de Stichting is bevestigd, kan de geregistreerde partij de aanvaarding per e-mail intrekken.
- De Stichting behoudt zich het recht voor zich te informeren of de geregistreerde partij aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst.
- Indien de Stichting op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is zij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
- De Stichting zal bij haar dienst aan de geregistreerde partij de informatie in deze voorwaarden, schriftelijk of op zodanige wijze communiceren dat deze door de geregistreerde partij op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.
Artikel 6: Herroepingsrecht
- Bij levering van diensten heeft de geregistreerde partij de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende tien werkdagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst.
- Om gebruik te maken van haar herroepingsrecht, zal de geregistreerde partij dit door middel van een e-mail aan de Stichting kenbaar moeten maken binnen de termijn van tien werkdagen.
- Als de geregistreerde partij gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.
Artikel 7: Verplichtingen van de Stichting in geval van herroeping
- De Stichting stuurt na ontvangst van een herroeping onverwijld een ontvangstbevestiging.
- Indien de geregistreerde partij in geval van het bepaalde van artikel 6 reeds een bedrag betaald heeft, zal de Stichting dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen met aftrek van de eenmalige inschrijfkosten exclusief btw.
Artikel 8: De prijs
- Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden dienst niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven en andere wettelijke regelingen of bepalingen.
- De in het aanbod van diensten genoemde prijzen zijn steeds exclusief btw.
Artikel 9: Zorgvuldige omgang met en verantwoordelijkheid voor gegevens geregistreerde partij
- De Stichting zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij de beoordeling van aanvragen.
- De ingevoerde gegevens door de geregistreerde partij worden gecontroleerd door de Stichting.
- De Stichting kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud die door geregistreerde partij wordt geplaatst.
- De Stichting wijst iedere vorm van juridische aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor directe of indirecte schade van welke aard dan ook, die kan voortvloeien uit de registratie en de vermelding daarvan op de site van DDAI, bij voorbaat af.
Artikel 10: Conformiteit en garantie
De Stichting staat er voor in dat haar diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.
Artikel 11: Verstrekken gegevens
De geregistreerde partij heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde gegevens, inclusief betaalgegevens, onverwijld aan de Stichting te melden.
Artikel 12: Duur overeenkomst, verlenging en opzegging
- De duur van de overeenkomst wordt bij aangaan van de overeenkomst bepaald door de klant. Deze kiest voor een periode van 1, 2 of 5 jaar plus het aantal hele maanden dat het lopende kalenderjaar nog duurt. De vaste registratieperiode loopt van 1 januari t/m 31 december van het desbetreffende jaar, ongeacht de datum van aangaan van de overeenkomst.
- De overeenkomst wordt na verloop van de periode van overeenkomst automatisch verlengd met een overeenkomst voor een gelijke periode.
- Opzegging van de overeenkomst is mogelijk indien dit ten minste een maand (vóór 1 december) voor het verlopen van de overeenkomst wordt gedaan. Dit kan zowel schriftelijk als digitaal via het e-mailadres of contactformulier.
- De opzegging gaat formeel in per 1 januari van het nieuwe jaar. Op verzoek van de geregistreerde partij, kan de registratie al eerder worden geschrapt. Bij tussentijdse opzegging vindt geen restitutie van gelden plaats.
Artikel 13: Intellectueel eigendom
- Niets in deze overeenkomst kan worden opgevat als een overdracht van enig intellectueel eigendomsrecht.
- De geregistreerde partij verkrijgt uitsluitend de gebruiksrechten en bevoegdheden die in deze Algemene Voorwaarden, de Overeenkomst of anderszins schriftelijk expliciet worden toegekend.
Artikel 14: Klachtenregeling
- Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de Stichting, nadat de geregistreerde partij de gebreken heeft geconstateerd.
- Bij de Stichting ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen, gerekend vanaf de datum van ontvangst, beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, geeft de Stichting binnen de termijn van 14 dagen antwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de geregistreerde partij een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
- Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost, ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.
Artikel 15: Toepasselijk recht en geschillen
- Op overeenkomsten tussen de Stichting en de geregistreerde partij waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing, ook indien aan een verbintenis geheel of gedeeltelijk in het buitenland uitvoering wordt gegeven of indien de bij de rechtsbetrekking betrokken partij aldaar woonplaats heeft. De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag wordt uitgesloten.
- De rechter in Utrecht is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.
- Partijen zullen eerst een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.
Artikel 16: Publicatie algemene voorwaarden, vindplaats en wijziging voorwaarden
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. De tekst van deze algemene voorwaarden staat op de site van DDAI en drempelvrij.nl. Van toepassing is steeds de laatst gedeponeerde versie c.q. de versie zoals die gold ten tijde van het tot stand komen van de rechtsbetrekking met de geregistreerde partij.
Artikel 17: Aanvullende of afwijkende bepalingen
- De geregistreerde partij vrijwaart de Stichting tegen aanspraken van derden, de redelijke kosten van rechtsbijstand daaronder begrepen, die op enigerlei wijze samenhangen met de werkzaamheden die voor de geregistreerde partij worden verricht.
- Via de website www.ddai.nl verstrekt de Stichting informatie. De geregistreerde partij kan geen rechten ontlenen aan deze informatie.
- De informatie op de website www.ddai.nl is bedoeld voor algemene doeleinden en bevat geen advies dat bedoeld is als vervanging van elders in te winnen deskundig advies. De Stichting adviseert de geregistreerde partij nadrukkelijk deskundig advies in te winnen voordat enige actie ondernomen wordt naar aanleiding van de informatie op deze website.
- Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de geregistreerde partij zijn en worden schriftelijk vastgelegd.