8 Tips voor een digitaal toegankelijk webformulier
Veel webformulieren zijn niet digitaal toegankelijk. In dit kennisbericht geven we je 8 tips om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van de formulieren op je website.

De kennisbank van DDAI is jouw wegwijzer op het gebied van digitale toegankelijkheid. Hier vind je onder andere informatie over wet- en regelgeving, uitleg over de succescriteria en handleidingen om met digitale toegankelijkheid aan de slag te gaan.
Veel webformulieren zijn niet digitaal toegankelijk. In dit kennisbericht geven we je 8 tips om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van de formulieren op je website.
Read more over 8 Tips voor een digitaal toegankelijk webformulierEen toegankelijkheidsverklaring wordt altijd gebaseerd op een onderliggend toegankelijkheidsonderzoek. Dit onderzoek moet altijd een compleet beeld geven van de toegankelijkheid. Dat geldt voor zowel websites als apps. Door middel van deze inspectie weet je waar je staat en welke punten je moet verbeteren. In dit kennisbericht gaan we dieper in op de inhoud van een goed onderzoeksrapport.
Read more over De inhoud van een goed onderzoeksrapportDigitaal toegankelijke PDF-documenten kunnen correct worden voorgelezen door voorleessoftware. Dit is belangrijk voor mensen met een visuele beperking of voor
Read more over Tips voor een digitaal toegankelijke PDF vanuit WordOngeveer 4 procent van de Nederlandse bevolking heeft een vorm van kleurenblindheid. Dit zijn ongeveer 700.000 mensen. Mensen met kleurenblindheid kunnen lastiger een website bedienen. Hierdoor doen deze mensen er ook langer over om bepaalde informatie te vinden. Waar moet je allemaal rekening mee houden?
Read more over Hoe zien mensen met kleurenblindheid jouw website?Er zijn tal van regels waar overheidssites aan moeten voldoen voordat ze digitaal toegankelijk zijn. Van kleurcontrast tot lettertypes: je moet aan behoorlijk wat dingen denken. Ook de foto’s en video’s die je gebruikt op jouw website, in jouw app of in jouw online document moeten aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) voldoen.
Read more over Digitale toegankelijkheid en beeldDankzij deze gratis checklist zet je al snel een aantal belangrijke stappen op basis van de WCAG 2.1!
Read more over Checklist digitale toegankelijkheid – content en redactioneelOp 23 september 2020 moeten alle overheidssites een toegankelijkheidsverklaring op hun website publiceren. Hoe pak je dat aan?
Read more over Plan van aanpak voor een toegankelijke websiteSommige gebruikers hebben wat meer moeite om bij te blijven met de snelle veranderingen die online plaatsvinden. Hoe kun je het beste rekening met de oudere groep die online aanwezig is?
Read more over Ouderen en digitale toegankelijkheidHoe gaat de toetsing van digitale toegankelijkheid in de praktijk? Lees deze korte, begrijpelijke uitleg over de toetsingcriteria!
Read more over Een korte, begrijpelijke uitleg over de toetsing van digitale toegankelijkheidRichtlijn 2.1 'Toetsenbordtoegankelijk' is onderdeel van het principe Bedienbaar in de WCAG en bestaat uit 3 succescriteria op niveau A en AA.
Read more over Richtlijn 2.1 begrijpenRichtlijn 1.4 'Onderscheidbaar' is onderdeel van het principe Waarneembaar in de WCAG en bestaat uit 9 succescriteria op niveau A en AA.
Read more over Richtlijn 1.4 begrijpenOntwikkelaars van websites kunnen zelf onderzoeken of de designs digitaal toegankelijk zijn voor mensen met kleurenblindheid.
Read more over Kleurenblindheid simulerenDe kennisbank van DDAI is jouw wegwijzer op het gebied van digitale toegankelijkheid.