Sinds half juli is Van Hulzen communicatie toegevoegd aan ons register van toegankelijke aanbieders. Als fullservice communicatiebureau hebben ze digitale toegankelijkheid een vaste plek gegeven binnen hun organisatie. Brigitte Eckhardt is vormgever bij Van Hulzen Communicatie en vertelt ons er meer over.
![Team van Van Hulzen Communicatie](https://ddai.nl/wp-content/uploads/2021/08/Groepsbeeld_team_VanHulzen-618x178.jpg)
In het kort
Brigitte: Wij zijn een fullservice communicatiebureau met public relations in ons DNA. Ons werk draait om strategie, creatie en content. Voorbeelden van ons werk zijn visuals over vaccinatie voor het RIVM, campagnes voor Gemeente Rotterdam en ook veel online magazines.
Digitale toegankelijkheid
Wij zijn sinds 2016 bezig met digitale toegankelijkheid. We blijven graag bij op ons vakgebied en werken voor veel opdrachtgevers bij de overheid. Twee jaar voordat het een wettelijke verplichting werd om documenten digitaal toegankelijk te maken, hebben wij met de hele studio een cursus van The Internet Academy gevolgd.
“Als je informatie hebt voor iedereen, moet die ook echt voor iedereen toegankelijk zijn. Het is niet eerlijk om mensen buiten te sluiten die visuele- of andere beperkingen hebben.”
Waar DDAI zich inspant om kennis en vraag samen te brengen, ligt onze specialisatie bij het toegankelijk maken van documenten. Deze documenten zijn dan te gebruiken voor blinden, slechtzienden, kleurenblinden en anderen voor wie teksten en beelden niet zonder meer toegankelijk zijn. Wij richten ons vooral op de eisen waar overheidsdocumenten wettelijk gezien aan moeten voldoen.
Ik ben van mening dat als je informatie hebt voor iedereen, die ook echt voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het is niet eerlijk om mensen buiten te sluiten die visuele- of andere beperkingen hebben. Daarnaast is het voor veel van onze opdrachtgevers hun wettelijke plicht om aan deze normen te voldoen.
Lidmaatschap DDAI
Wij hoorden van DDAI via onze samenwerkingspartner OBT. Omdat wij ook veel doen op het gebied van digitale toegankelijkheid, wilden wij ons hier graag bij aansluiten. Digitale toegankelijkheid is voor veel organisaties een relatief nieuwe techniek die nog volop in ontwikkeling is. Het is goed om hier met collega’s en vakgenoten kennis over uit te wisselen.
Tips voor andere bedrijven
Organisaties die met digitale toegankelijkheid aan de slag willen raad ik aan om een goede cursus te volgen; dat is één. Daarnaast is het belangrijk om gestructureerd te werken, zodat je alles goed terug kunt vinden en over kunt brengen aan collega’s en opdrachtgevers. Zorg dat je basisbestanden goed voorbereid zijn met alineastijlen en dat alles ook qua kleuren klopt. Als je vanaf het begin bewust bezig bent met toegankelijkheidseisen, is het veel makkelijker om een toegankelijk document te maken. Leg dus een goede basis en voorkom aanpassen achteraf.
Wil je met je bedrijf ook een goed begin maken met digitale toegankelijkheid? Kijk dan bij het aanbod van toegankelijke aanbieders op onze website.